torsdag den 19. marts 2009

undskyld Connie, seriøsitet efterlyses

Undskyld, jeg havde jo lovet at gøre opmærksom på den store klimakonference som Connie har ordnet.

Nu har jeg altså igen glemt det. Nej jeg har undladt det med vilje.

Nu er der nemlig mange der lader til at have fået CO2 på hjernen.

Min første anelse om at det var useriøst eller en omgåelse af skattestoppet det drejede sig om, fik jeg da man ville lægge skat på fisende køer. Fin idé så holder køerne jo nok op med at fise, ikk' . Eller også har bonden ikke lyst til at betale skatten og slagter køerne, så kan vi selv spise græsset.

En oksebøf er vel i grunden bare et højt forarbejdet vegetarisk produkt!


Næste hint om at der er noget useriøst over det fik jeg da jeg læste Jyllandsposten: HER BRINGES ARTIKLEN:

"Begravede træer kan hæmme global opvarmning
Af SYBILLE HILDEBRANDT, videnskab.dk
Offentliggjort 13.03.09 kl. 13:18
På den store klimakonference i København fremlagde en forsker en ny idé til, hvordan man kan fjerne CO2 fra atmosfæren. Idéen er at begrave træer i kasser under jorden.

Fæld en ordentlig bunke træer og sørg for at samle alt dødt træ op fra skovbunden. Grav herefter hele molevitten ned i jorden i en lufttæt kasse. Den strategi kan være med til at holde atmosfærens indhold af kuldioxid så lavt, at klimaet ikke ryger ud af kontrol.
Det forslag fremsatte lektor Ning Zeng fra The Departement of Atmospheric and Oceanic Science, University of Maryland, i USA, da han i onsdags holdt oplæg på den store internationale klimakonference i København, Climate Change, hvor 2000 klimaforskere fra hele verden var troppet op for at diskutere den globale opvarmning.
»For at mindske klimaændringerne, har vi brug for et utal af strategier, der tilsammen kan holde atmosfærens koncentration af kuldioxid under det farlige niveau, og her har I et bud på, hvordan det kan gøres,« pointerer Ning Zeng.
Idéen er at fjerne CO2
Idéen med de begravede træer hører ind under den kontroversielle tankegang 'geoengineering', der går ud på at opfinde måder, hvorpå man med direkte indgreb fjerner kuldioxid fra atmosfæren.
Lige nu kæmper politikere og forskere for at redde os fra en klimakatastrofe, og alle bestræbelser går på at reducere vores udslip af drivhusgasser til atmosfæren. Flere og flere forskere frygter imidlertid, at vi er for sent ude, og de prøver derfor at finde måder, hvorpå man med et snuptag kan nedbringe atmosfærens indhold af kuldioxid her og nu, så vi undgår en klimakatastrofe.
Temaet 'geoengineering' havde onsdag fået sit helt eget konferencelokale, hvor klimaforskere dagen igennem diskuterede perspektiverne i deres idéer - og her hørte Ning Zengs forslag så absolut til et af de mere kreative og kontroversielle.
Lossepladser bragte ham på sporet
Idéen med de begravede træer kom til ham for nogle år siden, mens han og hans studerende diskuterede et mysterium: Af en eller anden grund var atmosfærens indhold af kuldioxid over USA ikke så høj, som den burde være.
En af de studerende foreslog, at forklaringen kunne være landets utallige lossepladser virkede som en slags gigantiske kulstof-lagre. Mange af de ting, der smides væk, indeholder nemlig store mængder kul, men i og med at tingene typisk bruger årtier på at gå i opløsning, bliver de ophobede mængder kul ikke leveret tilbage til atmosfæren.
Efter at have regnet lidt på det, slog Zeng dog hurtigt fast, at lossepladsernes lagringseffekt var ret begrænset. Men forslaget fik ham til at stille spørgsmålet - hvad nu, hvis man kunne lagre de store mængder kulstof, der findes i træ? "


På gravens rand? :

Må jeg så lige lægge et link ind i debatten http://www.bioweb.dk/bioemner/fotosyntese/foto_hvader.html

Må jeg have lov at henlede politikere og andre beslutningstageres opmærksomhed på at processen forbruger CO2. Hvor er debatten om regnskove blevet af eller er regnskovene nu i princip udryddet , der var en gang man tillagde dem en væsentlig rolle for bevarelse af jordens klima.

Men det var nok før man vidste bedre.

Al Gore burde lægge mærke til at der hvor isen smelter er der ingen træer !

Connie s opgave virker næsten håbløs, når man får at vide at antal kørte motorvejskilometer pr. år er steget med ca. 38 % fra år 2000 til 2007.
Kan vi lige få det i gram CO2 ?

Der behøves ikke motorveje overalt!

Yndlingshustruen bemærker at det er et dieseltog. (oh CO2)

Men vore kære politikere skar jo elektrificeringen af vore jernbaner væk så vi står med et mindre smart jernbanenet, der giver mulighed for elektrisk togrejse fra København til Sønderborg, men ikke til Århus .

Nå det gør nok ikke så meget , strømmen kommer jo nok fra et kulkraftværk . (Oh CO2)

Ingen kommentarer: