søndag den 22. marts 2009

bilen og kultveilten

Selvportræt i vårvinterstemning.
Som på bestilling kom Jyllandsposten med et opslag om bilers udledning af CO2, faktaspækket og lige til at gå til, så med hjælp af danmarks statistik og nævnte artikel kan man regne således, en gennemsnitsbil udleder lidt over 150 g CO2 pr kørt kilometer, det samlede kørte kilometer var i 2007: 72 376 000 000 km det giver ved en dristig multiplikation: 10 856 400 ton CO2 forudsat at al kørsel sker med ikke alt for store benzinbiler. Diesel giver lidt mere CO2 pr forbrændt liter.

Jeg hørte lige med et halvt øre at børn har mere bly i sig end deres forældre (ca 4 gange så meget) det skulle være pga blytilsætning til benzin, en interviewet dame (mor) var meget bekymret og blev meget sur over at regeringen ikke har gjort noget.
Ja Emma det er din fremtidige verden det gælder.

Bly forsvinder jo ikke lige sådan og man har tidligere set at bly finder vej op i fødekæden ved rovfugle, er det nu menneskernes tur ?


Jeg har krydret de dårlige tidender med lidt opmuntrende billeder. Det burde jo være forbi med snebilleder og foråret burde komme, særlig nu med den globale opvarmning, men det er hundekoldt udenfor og der loves frost og sne i den kommende uge.

Men også rimfrost kan være dekorativ.

1 kommentar:

jyttelisa sagde ...

Typisk at man altid skyder skylden på nogen anden.Den mor er sikkert også ryger.Begynde hos sig selv først er det eneste rigtige.Men danskere er så ømme om sine biler som er SÅ nødvendig for at de skal få sine dage til køre. Mange har til og med to biler!!!!Mange forældrer der passerer mit vindue og har små børn går og ryger. Man må formode at de ikke tænker på sine børns bedste. Og det kan ingen regering i verden gøre noget ved.Så start idag med et nyt mere sundt liv .Tænk på hvad det er for en fremtid du giver dine børn. Kun du kan gøre noget. Mange bække små........