fredag den 31. oktober 2008

Dagens navn er Louise

Imorgen hedder dagen Alle Helgen, dvs det er alle Helgensaften nu, det er en aften man fejrer i bla. Sverige og Mexico (- ja ja man kalder den også Halloween og den er recently reimporteret fra USA på kommersiel basis til glæde for alle græskaravlere.) I Sverige er det en aften hvor man i kirken mindes dem der er døde i forsamlingen det forløbne år og der hvor vi boede i Tärendö tændte man et lys for hver mens navnene blev læst op, det var meget smukt og der var lys på alle gravene på kirkegården, det så så smukt ud når det lyste op i sneen. Jeg ville gerne have vist et billede af det men scannede sort-hvide billeder er virkelig et mørkt kapitel, helt bogstaveligt.
I Mexico gør man også gravene pæne og har nærmest familjeudflugt til kirkegården og spiser medbragt mad, det store hit er dødningehoveder lavet af sukker. http://en.wikipedia.org/wiki/Day_of_the_Dead
Måske skulle man tage efter det her, der findes mange smukke kirkegårde, og det kan være sundt at reflektere over døden og mindes afdøde slægtninge og venner.
Så drukner det hele ikke i slik og penge.
(hilsen the grumpy old man).

Ingen kommentarer: