søndag den 26. juli 2009

Det bliver hverdag igen, men..

Lørdag gjorde jeg noget så sjældent som at køre med plandamp, dvs køre med et helt normalt tog trukket af damplokomotiv. Det har jeg så vidt huskes ikke gjort siden marts 1971 (Berlin Zoo til Berlin Ost med DR 01'er). Selvfølgelig har jeg kørt med dampsærtog siden, men plandamp! Det kan man de nærmeste weekends på den lille bane fra Niebüll til Dagebüll Mole, http://www.neg-niebuell.de/. Neg har indlejet en 52'er og kører 3 dobbeltture ad denne særprægede bane der trods det flade landskab snor sig i snævre kurverog kravler over et dige for at til slut køre gennem en port i det sidste dige
og nå færgehavnen i Dagebüll.
Årsagen til kurverne skal søges i marskbøndernes uvilje mod at afgive jord til banen, så den tidligere smalsporede bane måtte følge markskellene! Der er en livlig trafik med turister og togene er velfyldte. Der var flere trainspotters både i toget og langs banen.
Til min store glæde kan man fra stationen med Danmarks laveste perronhøjde i automaten købe en billig 24-timers retur til Dagebüll mole og Arrivas tog kørte igennem til Niebüll.

Ingen kommentarer: