fredag den 1. august 2008

Ved min skytshelgens grav

De fleste kender Romas buslinje nummer 64, den er også kendt af og for lommetyve, den kører fra Termini til S. Pietro, en linje der er mindre kendt men som også berører de 2 steder er linje 492, Romas mest rystende busoplevelse før i tiden inden asfalten lagde sig som en sordi på Via San Basilio så nu er turen mere fredelig og med mere moderne busser. Linje 492 er meget anvendelig og krydser sig gennem en stor del af byen, det tager sin tid, men man kan komme lige til San Lorenzo fuori le mura, en kirke vi endnu ikke havde besøgt.
Her bydes på en kort bustur med linje quatrocentonovantadue:


Her kan du se linje 492 og andre busruter i dagens Roma: www.atac.roma.it/docunet/file.asp?mid=3&rid=3

Omsider når man så kirken med Sankt Laurentius grav, her ser man ham med risten hvorpå han fik sit martyrium over en sagte ild.Kirken blev som den eneste i Roma bombet i juli 1943, der var i anledning af "jubilæet" en udstilling i klostergården med avisudklip mm.

Her ses et bus- og sporvognskort fra 1943, man bemærker at hovedbanegården her er blevet til en park af militære hensyn, nå man fandt nu godsbanegården ved siden af S. Lorenzo alligevel og kirken fik lige et drys med på vejen når man nu alligevel var igang.


Lad mig til slut lige sige, at det var en bevægende oplevelse at besøge min skytshelgens grav. Den ser forresten således ud:

Ingen kommentarer: