tirsdag den 12. august 2008

det kulnariske Roma.

Italiensk mad er me favorito og vi har spist med glæde. Nogle af "vore steder" havde fået nye ejere, men vi har til gengæld fundet nye steder.

Gino e Pietro er allerede nævnt, stemning derfra ses herover. Hos dem får man hjemmelavet pasta lavet af denne søde unge dame, den er selvfølgelig også lækker:
Desværre havde de fået den mærkelige idé at komme grønærter i sovsen til saltimboccaen - det er ikke en forbedring af retten! De havde ellers titlen som bedste saltimbocca.
(Gino eller Pietro rettede iøvrigt diskret min udtale forrige gang, det er med lukket o og kort k-lyd, og ikke sådan som man som dansker tror det udtales).

Nå et nyt sted der så hyggligt ud var La Forchetta d'Oro i Via S. Martino ai Monti 40 nær S.Prassede ikke så langt fra Santa Maria Maggiore.

Deres saltimbocca er klart den bedste jeg nogensinde har smagt !!

Det eneste minus var at det tog lang tid at få en regning, men OK vi var jo også bare stressede turister, vi ved det godt.

I nærheden af hotel Adriano lå Settimio all'arancio på Via dell'arancio 50 (anbefalet af Star tour). Se det var en klar vinder, se blot hustruens udtryk. Vinen var rigtig god. Her ses pesce misto fritata der passede til vinen.

Jeg faldt for friturestegt klipfisk, det var superlækkert. Deres lam var om muligt endnu bedre, mine smagsløg var helt oppe og køre.

Hvis man nu synes det er for meget Roma i denne blog, så er det bare ærgerligt, vi elsker den by og nyder den før under og efter besøget. Så der kommer mere om Roma her i agurketiden og den grå hverdag.

Ingen kommentarer: