søndag den 17. august 2008

Vandet i Roma.

Der er noget helt unikt ved Roma, nemlig vandet, i Roma har man det vidunderligste vand at drikke og det er bare rindende vand som man kan se løbe fra særlige vandposter eller ved fontæner og man kan fylde sin vandflaske og vederkvæge sin tørst.

Ikke noget med at lukke op for en hane, der er kildevand inde i byen. Og dog så fandt jeg en vandhane, mere eller mindre tilfældigt efter at have besøgt S. Giovanni in Laterano, lå den der i brolægningen, med navn på kilden både det nyere og det antikke.



Det antikke vand kan man møde nede i det nederste niveau i S.Clemente, der løber vandet som det også gjorde for 1900 år siden, henover de samme sten, er der noget at sige til at jeg synes Roma er fascinerende ?

Der var dog ét sted hvor der manglede vand, men børnene morede sig alligevel, man fristes til at sige : det bliver sjovere når der kommer vand i.

Henne på muren bagved er en graffitismører kommet til en usædvanlig skarp selverkendelse, der står "vandal girls". Vandalerne var der år 455 og vandaliserede (heraf udtrykket) og de eksisterer vist endnu.

Graffiti er hæsligt, grimt og primitivt, så er det sagt.

Ingen kommentarer: