søndag den 3. maj 2009

Åh, åh det er lørdag

Igår er en af disse lørdage man kan samle på. The one-and-only havde bestilt biografbilletter til "The boat that rocked", en film hvor jeg ifølge en anmeldelse passede perfekt ind i målgruppen (jeg bryder mig ellers ikke om at blive grupperet). Men jeg "har smag for 60'ernes musik og brittisk humor når den er bedst og coolest".
Det var en rigtig dejlig film der skildrede det herlige år "nittenhundredesexogstress" som det også blev kaldt, filmen handler om en piratradiostation, læs lige her:

http://en.wikipedia.org/wiki/Wonderful_Radio_London
http://en.wikipedia.org/wiki/Radio_Caroline

bemærk venligst at det gamle DFDS-skib m/s Fredericia var sendeskib for Radio Caroline, i en af scenerne fra ministeriet når man lige at få et glimt af et billede af skibet i sagsakterne. Ellers er det liv og glade dage, musik og så de alvorlige magthavere, en perfekt skildring af ouverturen til ungdomsoprøret i 1968, indledningen med godnat og transistorradioen under puden var som sakset ud af vor ungdom. Mit hjertes udskårne og jeg så også kærligt på hinanden da "I want to spend my life with a girl like You" (the Troggs) blev spillet. Musikken følger filmens stemningsleje hele vejen. Humormæssigt var den bedste scene nok slutningen af brylluppet ombord, hvor den eneste (lesbiske) kvinde ombord får bryllupsbuketten tilkastet og skynder sig at kaste den videre til de mandlige - der som om den brændte gør sig af med den til en anden og den til sidst ryger ud over rælingen. Befriende langt fra de hysteriske brudebuketkastninger i amerikanske film.
http://www.theboatthatrocked.co.uk/site/index.html. gå til videoclips og til højre i listen, vælg "the wedding" og nyd.
Hvis man har taget filmen "Titanic" alvorligt skal man nok være forsigtig med at se denne film, afslutningsscenerne har visse ligheder, men bare rolig det hele ender i et sandt "Dunkirk".

Udover filmen handlede vi og spiste lidt frokost i Kolding. Jeg fandt en stor dejlig geologibog: "Geologica", der omhandler hele jordens geologi, noget der har været savnet i samlingen. (Bilka 129,-Kr, lav kilopris)
Apropos geologi så har jeg lige et par billeder fra Rhinturen, dernede ligger forresten den aktive vulkan, der ligger nærmest Danmark: http://geocenter.dk/publikationer/geoviden/geoviden-4-2007.html

Her lidt lavastruktur på en ældre vulkan overfor Remagen.

og her følger et citat fra side 4 i ovennævnte publikation:
"Sprækkezoner inde i kontinenter vil ofte have
tilknyttet vulkanisme, fordi sprækken er udtryk
for træk i pladen, udtynding og dermed opstig-
ning af kappemateriale. Dette er fx tilfældet i
Rhingraven i Europa, der rummer flere vulkaner,
der har været aktive indtil for få millioner år si-
den. I en sprække lige nord for Rhingraven fin-
des en af de aktive og eksplosive vulkaner, der
ligger nærmest Danmark. Det drejer sig om Laa-
cher See vulkanen nær Bonn ca. 500 km syd for
Danmark. Sidste udbrud var for ca. 13.000 år si-
den. Et mægtigt udbrud sendte store mængder
vulkansk aske helt til Danmark, hvor askelaget
er fundet i moser."

Her ses søjlebasalt, en smuk lavastruktur der ser ud som et stående bundt blyanter, det er første gang jeg ser det og det er imponerende.

Per som var med på turen er interesseret i fugle og fly, så han spottede hurtigt en vandrefalkerede og tilhørende unge i nærheden.

Ingen kommentarer: